Beveiligd
Beveiligde omgeving Nog vragen? 0800 - 022 99 99

Belangrijk om te weten Nieuws over de Bijzondere Trekking

Hier vindt u het laatste nieuws over de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij. Niet gevonden wat u zocht? Bekijk dan ook de meestgestelde vragen.

 • 27 mei 2017 Nederland vijf miljonairs rijker na Bijzondere Trekking Staatsloterij

  Nederland vijf miljonairs rijker na Bijzondere Trekking Staatsloterij

  Den Haag, 27 mei 2017 - De 5 winnaars van 1.000.000 euro netto in de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij komen uit Limburg, Drenthe, Utrecht en Noord Holland (2x). Alle vijf de hoofdprijswinnaars speelden in de periode 2000-2008 als abonneespeler mee met de Staatsloterij.

  Vijftien deelnemers wonnen een prijs van 250.000 euro netto. Van deze winnaars hebben er 12 aangegeven dat zij abonneespeler waren in de periode 2000 - 2008, zij speelden mee met ieder 4 loten. Drie winnaars hebben zich voor de Bijzondere Trekking aangemeld als winkelspeler en speelden mee met ieder 2 loten. Zij komen uit:

  • Zuid Holland (3x)
  • Noord Holland (4x)
  • Noord Brabant
  • Utrecht
  • Gelderland (2x)
  • Groningen (2x)
  • Flevoland
  • Limburg

  In totaal werden bij de Bijzondere Trekking meer dan 11.000 hoge prijzen verdeeld: 5 hoofdprijzen van een 1.000.000 euro, 15 prijzen van 250.000 euro, 1.000 prijzen van 1.000 euro en 10.000 prijzen van 250 euro. Het prijzenpakket bedroeg in totaal 13,5 miljoen euro. Alle prijzen worden belastingvrij uitgekeerd. De 2,8 miljoen deelnemers konden zonder te betalen meedoen aan de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij en ontvingen 1 tot 4 loten per persoon. Iets minder dan de helft van het aantal aanmeldingen bestond uit abonnees van de Staatsloterij, de andere helft van de aanmeldingen gaf aan in de winkel een lot of meerdere loten te hebben gekocht in de genoemde periode.

  Bijzondere Trekking onderdeel akkoord Stichting Staatsloterijschadeclaim

  De Bijzondere Trekking is onderdeel van het akkoord dat de Staatsloterij eerder dit jaar sloot met Stichting Staatsloterijschadeclaim. Beide partijen hebben onderhandeld over een oplossing voor alle spelers uit de periode 2000 tot en met 2007 en met de Koninginnedagtrekking van 2008, waarin de Staatsloterij misleidende teksten gebruikte over winkansen. Iedereen die kon aantonen dat hij in die periode had meegespeeld, had recht op maximaal 4 loten. Wie dat niet kon aantonen kreeg maximaal 2 loten voor de Bijzondere Trekking. Met de Bijzondere Trekking, een vergoeding voor leden van de Stichting Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies en een donatie aan drie goede doelen, geeft de Staatsloterij uitvoering aan het akkoord.

  Uitnodiging

  Winnaars van prijzen van 10.000 euro en hoger worden uitgenodigd om hun prijs te komen afhalen op het kantoor van de Staatsloterij in Rijswijk. Bij de Staatsloterij blijven prijswinaars anoniem.

 • 24 mei 2017 Ruim 2,8 miljoen deelnemers Bijzondere Trekking Staatsloterij

  Ruim 2,8 miljoen deelnemers Bijzondere Trekking Staatsloterij

  Den Haag, 24 mei 2017 - Ruim 2,8 miljoen (oud)spelers doen mee aan de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij op 27 mei aanstaande. Samen verdelen de deelnemers aan de Bijzondere Trekking circa 8 miljoen loten.

  De Bijzondere Trekking is onderdeel van het akkoord dat de Staatsloterij in april 2017 heeft bereikt met Stichting Staatsloterijschadeclaim. Het akkoord bestaat uit de Bijzondere Trekking, een donatie van € 500.000 aan drie goede doelen (voor de deelnemers die de Staatsloterij niet heeft kunnen bereiken) en een vergoeding voor deelnemers van de claimstichtingen.

  “Met zoveel deelnemers is dit met recht een Bijzondere Trekking te noemen. Wij hopen hiermee een nieuwe stap te hebben gezet in het herstel van vertrouwen bij onze spelers die vaak al jarenlang meedoen met Staatsloterij.” aldus Niels Onkenhout, CEO Staatsloterij.

  Ben Knüppe, voorzitter Stichting Staatsloterijschadeclaim: “Wij zijn ontzettend verheugd om te zien hoe positief Nederland heeft gereageerd op het bereikte schikkingsakkoord.”

  Stichting Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies

  Er is een vergoeding afgesproken voor de partijen die actiebereidheid hebben getoond, bijvoorbeeld voor de deelnemers van claimstichtingen. Aanmelden voor de vergoeding kan tot en met vrijdag 30 juni. Inmiddels hebben meer dan 63.500 deelnemers van de claimstichtingen zich aangemeld voor de vergoeding en/of de Bijzondere Trekking.110 (oud)spelers ontvangen ook een vergoeding voor hun actiebereidheid omdat zij zich hebben laten bijstaan door een rechtsbijstandsverzekeraar. De rechtsbijstandsverzekeraars hebben hun klanten positief geadviseerd over deze vergoeding en de Bijzondere Trekking.

  Bijzondere Trekking op 27 mei

  Op zaterdag 27 mei vindt de Bijzondere Trekking plaats. Op de dag van de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij is er een eenmalige uitzending van Staatsloterij Puur Geluk op RTL. Naast de ontroerende geluksmomenten die door heel Nederland bezorgd worden, is deze uitzending bijzonder omdat dan de 5 hoofdprijzen van 1 miljoen uit de Bijzondere Trekking bekend worden gemaakt. De totale prijzenpot van de Bijzondere Trekking is €13,5 miljoen, belastingvrij. Aanmelden voor de Bijzondere Trekking is niet meer mogelijk; de sluitingsdatum was op zaterdag 20 mei 2017.

 • 10 april 2017 Stichting Staatsloterijschadeclaim en Staatsloterij bereiken akkoord

  Stichting Staatsloterijschadeclaim en Staatsloterij bereiken akkoord

  Den Haag 10 april 2017 - De Stichting Staatsloterijschadeclaim heeft een akkoord bereikt met de Staatsloterij over een redelijke en praktisch uitvoerbare oplossing voor álle (oud)spelers van de Staatsloterij. De Staatsloterij heeft in de jaren 2000 t/m 2007 en bij de Koninginnedagtrekking in 2008 misleidende teksten gebruikt bij de communicatie over hoge prijzen. Daarom past na een eerder excuus, nu ook een concreet gebaar om het geschonden vertrouwen te herstellen: een Bijzondere Trekking voor alle spelers van toen, waaraan zij kunnen meedoen zonder te betalen.

  Deze Bijzondere Trekking bevat vooral hoge prijzen (waaronder 5 x 1 miljoen euro) met een totaal prijzenpakket van € 13,5 miljoen. Gegarandeerd en belastingvrij. De Bijzondere Trekking is qua omvang vergelijkbaar met een reguliere trekking. De Bijzondere Trekking is speciaal voor alle spelers van toen: zowel voor de abonnementspelers als voor de spelers die in de winkel hun loten hebben gekocht.

  Ondanks een intensieve campagne zullen mogelijk niet alle spelers van toen worden bereikt. Daarom komt de Staatsloterij op voorstel van Stichting Staatsloterijschadeclaim ook met een substantiële schenking aan drie goede doelen: Het Ouderenfonds, Fonds Gehandicaptensport en Spieren voor Spieren. In totaal €500.000,-. Dit is de eerste keer dat in een dergelijke schikking rekening wordt gehouden met benadeelden die mogelijk niet worden bereikt.

  Ook is in deze regeling bedongen dat aangeslotenen bij Stichting Staatsloterijschadeclaim of Loterijverlies een vergoeding ontvangen van € 40,- per persoon. Dit als een extra beloning voor hun actiebereidheid.

  De Staatsloterij betaalt de totale kosten van dit akkoord (naar verwachting ruim boven de 30 miljoen euro) uit het Eigen Vermogen. Aan spelers wordt bij deelname wel gevraagd om af te zien van eventuele gerechtelijke stappen.

  Daarnaast heeft de Stichting met de Staatsloterij afspraken gemaakt over een betere bescherming van het klantbelang. Zo komt er een speciale ombudsman/vrouw en wordt de klachtenafhandeling verbeterd. De Stichting Staatsloterijschadeclaim is positief over het bereikte onderhandelingsresultaat.

  Ben Knüppe, voorzitter van de Stichting Staatsloterijschadeclaim: “Leidende uitgangspunten waren voor ons een breed gedragen oplossing met compensatie van de moeilijk vast te stellen schade uit het verleden en herstel van vertrouwen voor de toekomst. Met deze Bijzondere Trekking wordt recht gedaan aan alle (oud)deelnemers van de Staatsloterij. Het akkoord geeft spelers van toen nieuwe kansen, de deelnemers aan de Stichtingen een vergoeding voor actiebereidheid en biedt huidige spelers een betere bescherming. Het is mooi dat we samen met de Staatsloterij en met instemming van onze Raad van Toezicht een redelijke en ook in de praktijk werkbare oplossing hebben kunnen vinden, zonder dat nog jarenlange individuele kostbare procedures nodig zijn, met onzekere uitkomst.”

  Niels Onkenhout, directievoorzitter namens de Staatsloterij: “Wij geven als Staatsloterij al 291 jaar om onze klanten. Maar we zijn er niet trots op dat we gedurende 2000 t/m 2007 en bij de Koninginnedagtrekking in 2008 misleidende teksten hebben gepubliceerd. Dat schenden van vertrouwen hoort niet bij de lange historie van de Staatsloterij. Daarvoor past naast de al eerder gemaakte excuses, nu ook een concreet gebaar. Het draait in deze zaak dan ook niet zozeer om herstel van geleden schade maar vooral om het herstel van vertrouwen. Wij hopen dat al onze (oud)spelers veel genoegen en spanning beleven aan deze Bijzondere Trekking waar niemand voor hoeft te betalen. En ik roep iedereen dan ook op om vooral mee te spelen.”

  Stichting Staatsloterijschadeclaim en de Staatsloterij hebben in het akkoord de volgende zaken meegewogen:

  • Er is geen gerechtelijke uitspraak gedaan over schade of over de hoogte van die mogelijke schade als gevolg van de misleidende teksten;
  • Een eventuele gerechtelijke procedure tegen de Staatsloterij zou een langdurige en kostbare zaak worden zonder enige garantie op succes;
  • De Staatsloterij heeft ook in de betreffende jaren altijd meer prijzengeld uitgekeerd dan wettelijk verplicht;
  • De Staatsloterij heeft ruim excuus gemaakt en zaken concreet verbeterd.

Direct contact Met onze afdeling Persvoorlichting

Wij zijn te bereiken tussen 09.00 uur en 21.00 uur.
Telefoonnummer: 070 - 321 6600 (lokaal tarief)

Wij zijn ook via mail te bereiken op: woordvoering@staatsloterij.nl